مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت از صادرات پنج میلیارد دلاری ایران به عراق طی هفت ماه سال جاری خبر داد و گفت: این کشور ۲۷ درصد از کل صادرات ایران را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا از سازمان توسعه تجارت ایران، «فرزاد پیلتن» با بیان اینکه ارزش وزنی صادرات ایران به عراق طی هفت ماه اول سال 1399، ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده است، اظهار داشت: در این مدت عراق با سهم ۲۷ درصدی از مجموع صادرات ایران، بالاتر از چین در صدر بازارهای صادراتی ایران قرار گرفت.
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد در این مدت پس از عراق، در فهرست مهم ترین بازارهای هدف جمهوری اسلامی ایران، چین با چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و سهم ۲۴ درصدی در رتبه دوم، امارات با ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و سهم ۱۲ درصدی در رتبه سوم، ترکیه با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و سهم ۸.۲ درصدی در رتبه چهارم، افغانستان با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و سهم ۷.۳ درصدی در رتبه پنجم اهداف صادراتی کشور قرار داشته اند.
پیلتن گفت: مقایسه ی روند صادرات ایران به عراق طی مدت مذکور نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نشان دهنده رشد ۲۶ درصدی در وزن است.
مدیر کل دفتر عربی و آفریقایی ادامه داد: علاوه بر گاز و برق، انواع کالا مانند میله های آهنی، گوجه فرنگی، کاشی و سرامیک، هندوانه تازه، کولر های آبی، رب گوجه فرنگی، قطعات توربین های بخار، پنیر و بیسکویت نیز جزو مهم ترین اقلام صادراتی ایران به عراق محسوب می شوند.
وی تاکید کرد: کشورهای ترکیه با حدود ۲۶ درصد، چین با ۲۵ درصد، کره جنوبی با حدود ۶ درصد، هند با پنج درصد و آمریکا با حدود چهار درصد سهم از بازار عراق، رقبای جمهوری اسلامی ایران در بازار عراق محسوب می شوند.
آمار
به گزارش ایرنا، عراق سالانه حدود ۹۰ میلیارد دلار صادرات و حدود ۳۲ میلیارد دلار واردات از جهان دارد. مهم ترین کالاهای وارداتی این کشور گندم، برنج، روغن، شکر، دارو، مصنوعات صنعتی و فلزی، خودرو، تجهیزات نیروگاهی و مخابراتی و مهم ترین صادرات آن نیز نفت خام، فرآورده های شیمیایی، برخی مواد غذایی و حیوانات زنده است.
در هفت ماهه نخست سال 99 حجم صادرات بالغ بر ۸۵ میلیون تن بود و ارزش کل تجارت خارجی کشور به ۳۸ میلیارد و ۲۷۸ میلیون دلار رسید.
سهم صادرات از کل تجارت خارجی ۶۵ میلیون و ۵۷۳ هزار تن به ارزش ۱۸ میلیارد و ۲۳۸ میلیون دلار و سهم واردات ۱۹ میلیون و ۳۳۲ هزار تن به ارزش ۲۰ میلیارد و ۴۰ میلیون دلار بود که از کل واردات در این مدت ۱۳.۸ میلیون تن مربوط به کالاهای اساسی است.