صادرات به عراق؛ دلایل، مزایا و نکات مهم تجاری

دلایل و مزایای صادرات به عراق

صادرات به عراق

یکی از کشورهایی که مقصد صادراتی بسیاری از کالاهای ایرانی محسوب می شود کشور عراق است. اکثر تجار موفق که در کشور خودمان در بیزینس خود موفق هستند حداقل یک بار به فکر صادرات به عراق افتاده اند. اما چرا باید کالای خود را به عراق صادر کنیم؟ صادرات به کشور عراق چه مزایایی دارد؟ چه نکاتی را باید به هنگام صادرات به این کشور مد نظر قرار دهیم؟ فرهنگ صادراتی عراق چگونه است؟ در جلسات مذاکره با طرف عراقی چه برخوردی داشته باشیم؟ همه این ها سئوالاتی است که در ذهن یک تاجر ایرانی شکل می گیرد و باید جوابی منطقی برای آن پیدا کرد. در ادامه به دلایل و مزایای صادرات محصول به کشور عراق می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

چرا صادرات کالا به عراق ما را به سود می رساند؟

کشورهای زیادی هستند که می توان با آن ها ارتباط تجاری بین المللی بر قرار کرد اما چرا عراق جز اولویت ها و اولین علاقمندی های تجار ما است؟ چند دلیل عمده وجود دارد که بر موجه بودن صادرات به این کشور صحه می گذارد.

  • روابط حسنه ایران با کشور عراق

یکی از دلایلی که کشور عراق جز لیست بهترین مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی به شمار می آید؛ روابط حسنه کشور ما با کشور عراق است. در حال حاضر روابط سیاسی بین دو کشور بهترین فرصت را برای تجار ایرانی به وجود آورده است.

  • داشتن مرز زمینی با ایران

یکی از مهم ترین مسائلی که در صادرات باید به آن توجه داشت، داشتن مرز مشترک با کشور مقصد است. اگر این مرز زمینی باشد و از راه خشکی دو کشور را به هم متصل کند مزیت تجارت بین الملل آن دو کشور دو چندان می شود. طبق این اصل از آن جا که کشور عراق دارای طولانی ترین مرز زمینی با کشور ما است یکی از بهترین گزینه ها برای صادرات محسوب می شود.

  • آماری از صادرات ایران به عراق

طبق آخرین آمار در سال ۹۹، ارزش دلاری صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به عراق بیش از 10 میلیارد دلار بوده که می توان آن را نقطه مثبتی در صادرات کالاهای ایرانی به این کشور به شمار آورد.

صادرات به عراق عکس از مرز ایران و عراق

نکته مهم در صادرات

یکی از مسائلی که در تجارت بین الملل اهمیت زیادی دارد، اطلاعات لیبل روی محصولات صادراتی است. اطلاعات محصول به چه زبانی باید نوشته شود؟ این سوال از جمله سئوالات مهم تجار است. برای صادرات به کشور عراق باید اطلاعات روی لیبل ها به زبان لاتین و انگلیسی بر روی محصولات درج شود.

اصول و آداب مذاکره با طرف عراقی

یکی از نکات قابل توجه در امر تجارت بین الملل آگاهی از فرهنگ و اصول رفتاری کشور مقابل است. برای صادرات به عراق نیز شما به عنوان یک تاجر باید از آداب و رسوم مذاکره با طرف عراقی تان آگاهی داشته باشید. ما این اصول و آداب و رسوم مذاکره را بخش بندی کرده ایم که به تفکیک برای شما توضیح خواهیم داد.

اصول نگارش کاتالوگ صادراتی

برای فرآیندهای تجاری باید کاتالوگ محصول داشته باشید. اما کاتالوگ ها به چه زبانی باید نگاشته شود؟ در صادرات به کشور عراق نوشتن کاتالوگ ها به زبان عربی از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر به زبان عربی تسلط کافی و کامل ندارید از یک مترجم کمک بگیرید. البته نکته ی مهمی در زمینه زبان برای صادرات به کشور عراق وجود دارد؛ این که در اقلیم کردستان عراق باید به زبان کردی مکاتبه های خود را انجام دهید.

چند نکته فرهنگی در مذاکرات

  • افراد را با عنوان یا عنوان به علاوه نام خانوادگی صدا بزنید
  • با طرف عراقی بر سر میز مذاکره دست دهید
  • ارتباط چشمی را با طرف مقابل حفظ کنید
  • عراقی ها فرهنگ چانه زنی دارند در فرآیند تجارت این نکته را مد نظر داشته باشید.
  • اگر مهمان طرف عراقی بودید و به شما چای تعارف شد چایی را رد نکنید.
  • عراقی ها کالای بی کیفیت قبول نمی کنند. باید این نکته را مد نظر داشته باشید که پیش از صادرات به این کشور در مورد استانداردهای کالاهای صادراتی به عراق تحقیقات لازم را انجام دهید.

قوانین و مقررات صادرات

اگر در حوزه صادرات کالا فعالیت می نمایید می بایست به این نکته توجه داشته باشید که ، قوانین ومقررات ممکن است تغییراتی داشته باشند که رویه صادراتی شما را کاملا تحت تاثیر قرار دهند. همواره از بروز بودن اطلاعات خود در خصوص قانون صادرات و واردات و تعرفه های گمرکی و همچنین آیین نامه های اجرایی اطمینان حاصل کنید.

منبع/

بیشتر بخوانید :  اقلیم کردستان عراق؛ جذابیت ها و فرصت ها برای تجار و تولیدکنندگان ایرانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *